667Helsinki
Sydämelliset kiitokset luottamuksesta!

Vaaliteemani

Terveys

Laadukas ja kattava terveydenhuolto kuuluu kaikille

Vuosi sitten keväällä aloitin nykyisessä työssäni Laakson koronaterveysaseman ylilääkärinä. Sitä ennen työskentelin useita vuosia lääkärinä Munkkiniemen terveysasemalla.

Tiedän, mitkä asiat julkisessa terveydenhuollossa toimivat ja mitkä eivät. Haluan tehdä töitä sen eteen, että laadukas hoito ja terveydenhuollon palvelut ovat kaikkien ulottuvilla, myös ruotsin kielellä. 

Kaikilla helsinkiläisillä tulee olla tasapuoliset mahdollisuudet saada hoitoa ja huolehtia terveydestään. 

Toiveeni ja tavoitteeni on, ettei yhdenkään lapsiperheen tai mielenterveysasioissa tukea tarvitsen nuoren tarvitse joutua jonottamaan hoitoon pääsyä.

Lue lisää »

Koulutus

Monipuolinen ja laadukas koulupolku on jokaisen oikeus

Olen perehtynyt laadukkaan koulutuksen ja koulutusjärjestelmän edellytyksiin ja haasteisiin sekä käytännön työn että osallistumisen kautta. Olen toiminut johtokunnan puheenjohtajana sekä vanhempainyhdistysaktiivina lasteni kouluissa sekä työskennellyt ammattikorkeakoulu Arcadassa luonnontieteiden opettajana.  

Haluan tehdä töitä sen eteen, että jokaiselle helsinkiläiselle voidaan taata korkeatasoinen, monipuolinen ja saumattomasti toimiva koulupolku aina alakoulusta yliopistoon asti, myös ruotsin kielellä.

Toiveeni ja tavoitteeni on, että itsetuntemuksen, itseohjautuvuuden ja sosiaalisten valmiuksien jatkuva kehittäminen kuuluvat perusopetuksen keskeisiin periaatteisiin jokaisen oppilaan kohdalla. 

Lue lisää »

Ympäristö

Helsingistä ympäristöasioiden edelläkävijä 

Olen viettänyt kaikki elämäni kesät saaristossa. Valitettavasti olen myös seurannut vierestä luonnon ja ympäristön vahingoittumista. On ehdottoman tärkeää, että ympäristönäkökulmat huomioidaan jatkossa ihan kaikessa poliittisessa päätöksenteossa.

Helsingin tulee olla ympäristökysymyksissä edelläkävijä, joka näyttää esimerkkiä muille pääkaupungeille. Täällä on osaamista ja resursseja viedä läpi suuriakin muutoksia, ei siis hukata tätä mahdollisuutta. 

Jos päätöksenteossa ollaan tarpeeksi kunnianhimoisia ja nopeita, on selvää, että voimme ympäristöinnovaatioiden avulla rakentaa myös taloudellista hyvinvointia ja luoda uusia työpaikkoja.

Lue lisää »

Ota yhteyttä Messengerissä Messanger tai lähetä minulle sähköpostia Email
Tervetuloa seuraamaan minua myös täällä

Facebook feedFacebook

1 week ago

Nora Grotenfelt
Helsinki on maailman kolmanneksi paras kaupunki asua! (se nedan för svensk version)on.bcg.com/3ySrLzjKonsulttifirma BCG:n tekemään kyselyyn osallistui 25 000 asukasta 80:sta eri kaupungista, joista 45 pääsi rankingiin mukaan.Raportissa on viisi kategoriaa: elämänlaatu, taloudelliset mahdollisuudet, sosiaalinen pääoma, asukkaiden ja viranomaisten vuorovaikutus ja muutosvauhti. Pärjäämme hyvin kaikissa viidessä kategoriassa, mutta parhaiten pärjäämme elämänlaatua arvioivassa kategoriassa, jossa korostuu asuminen, liikkuminen, sairaanhoito, koulutus ja kehitys, julkiset tilat ja viihde ja virkistys."Opportunities for business" ja "speed of change" - mittareissa Helsingin pisteet ovat matalat. Tämä vaatii muutosta.Sääolosuhteisiin emme pysty vaikuttamaan, mutta sen sijaan Helsingin pitäisi olla luokan paras kategorioissa ""cleanliness and hygiene" (subjektiivinen mittari), "ecology" (objektiivinen mittari) ja "inclusivity and equality" (sekä objektiivinen että subjektiivinen).Matalat pisteemme turvallisuuden mittarissa voi mielestäni johtua mittaustavasta; tässä raportoitiin rikosten määrä suhteessa asukaslukuun - ja voi hyvinkin olla että Helsingissä raportoidaan ahkerammin kuin muualla. Samoin mittarista ""identity with culture and history" voi olla monta mieltä; tässä korostui Helsinkiin sijoittuvien elokuvien määrä - onko tämä sinun mielestäsi validi mittari vai ei?***45 städer rankade av konsultbyrån BCG - Helsingfors är tredje bäst!"Opportunities for business" och "speed of change" är det vi borde jobba mest på enligt rapporten. Vädret i Helsingfors kan vi inte göra mycket åt, men vi borde vara bäst i klassen på "cleanliness and hygiene" (subjektiv mätare), "ecology" (objektiv mätare) och "inclusivity and equality" (både objektiv och subjektiv).Våra låga poäng i kategorin "safety" kan enligt min bedömning bero på hur studien är upplagd. Säkerhet mättes till största delen på basen av hur många brott som görs per invånarantal, och där tror jag att vi säkert rapporterar noggrannare än många andra städer. Lite samma sak gäller poängen i kategorin "identity with culture and history"; tycker själv inte att det är så farligt att det inte har gjorts så många filmer om Helsingfors, men detta hade stor tyngd i rapporten.@myheavenishel @sfprkp @helsinki @helsingfors ... See MoreSee Less
View on Facebook

2 weeks ago

Nora Grotenfelt
Coronaläkaren Nora Grotenfelts politiska karriär börjar nu – skolfrågor och miljön viktiga för hennewww.hbl.fi/artikel/coronalakaren-nora-grotenfelts-politiska-karriar-borjar-nu-skolfragor-och-milj... ... See MoreSee Less
View on Facebook

2 weeks ago

Nora Grotenfelt
Nora Grotenfelt ... See MoreSee Less
View on Facebook

Twitter feedTwitter

Load More...
Näitä sivuja ja ajatuksiani saa mielellään jakaa!

    Hei!

    Lähetä kysymyksiä tai kommentteja minulle. Vastaan niin nopeasti kun pystyn. Kiitos!