Tala med mig på Messenger Messanger eller skicka email Email

Facebook feedFacebook

4 months ago

Nora Grotenfelt
Vill du jobba som min medarbetare i riksdagen?Arbetet är mångsidigt och varierande. Att vara flexibel och ha en förmåga att anpassa sig och reagera snabbt är en styrka i arbetet. Om du är intresserad av politik, har goda kunskaper i svenska och finska och är van att skriva och arbeta med texter samt söka information, kan du vara just den jag söker. Som riksdagsassistent får du följa med händelserna i rikspolitiken på riktigt nära håll. Du är anställd av riksdagen, men jobbar för mig och i nära samarbete med mitt team på undervisnings- och kulturministeriet och med andra assistenter i riksdagen samt hela Svenska riksdagsgruppens personal. Ifall jobbet intresserar önskar jag få din fritt formulerade ansökan och CV senast 27.8 per e-post sandra.bergqvist@sfp.fi.För mera information kan du också vara i kontakt med min specialmedarbetare, tidigare riksdagsassistent, Rosanna Blomster (rosanna.blomster@gov.fi, 0504119338). Jobbet kan inledas enligt överenskommelse, men tidigast 4.9.Får delas 😊 ... See MoreSee Less
View on Facebook

5 months ago

Nora Grotenfelt
Länge har jag varit tyst i den pågående politiska debatten i Finland. Främst beror det på att jag har funderat på hur vårt demokratiska system fungerar tillsammans med extremhögertendenser, då dessa har starkt stöd bland väljarna.En annan orsak är att jag har velat undvika att fastna med näsan i sociala medier under mina två veckor av gemensamt sommarfirande med familjen - för att kunna vara en närvarande mamma och fru.Min ambition att vara närvarande för mina nära och kära har tyvärr varit hårt ansatt; mina tankar har de senaste veckorna oupphörligt gått till mina partikolleger som är och har varit i en väldigt svår sits med krav på väldigt snabba reaktioner. Jag är mycket nöjd med hur de har navigerat hittills.Enligt min bedömning fanns det för SFP inget realistiskt alternativ till att gå med i denna regering. Sannfinländarnas röstunderlag går inte att förneka, allt annat vore odemokratiskt.Både samlingspartiet och SFP tog sitt ansvar för framtiden genom att förhindra den ökning i popularitet sannfinländarna hade uppnått om de hade blivit uteslutna. Genom sin regeringsmedverkan har sannfinländarna fått strålkastarljus riktat mot sig och blivit grundligt synade, som sig bör när det gäller personer med makt.Jag hoppas och vill tro att den rasism som finns i de sannfinländska leden inte var tydlig för alla de finländare som röstade sannfinländskt, och att de nu med ett visst facit på hand kanske skulle rösta annorlunda. Självklart är förutsättningen för sannfinländarnas medverkan att de kan följa gemensamma överenskommelser.Mina kolleger i SFP visade att de minsann förstod och kände sitt stora ansvar som kvalitetskontrollanter när de gav sitt misstroende för Junnila.Nu har sannfinländarna fått sina chanser. Deras agerande kan inte godkännas. Purras rasistiska skriverier är förskräckliga och utgör ett hot mot grunderna för vårt samhällssystem. Den springande punkten är denna: Purra har med sina kommentarer de senaste dagarna visat att hon inte tar ordentligt avstånd till sina rasistiska uttalanden. Överenskommelsen är därmed bruten och möjligheten som gavs är i mina ögon nu förbrukad. ... See MoreSee Less
View on Facebook

5 months ago

Nora Grotenfelt
SFP i paraden för frihet att vara den man är.RKP Pridefestivaalilla rakkauden ja ihmisoikeuksien puolella. ... See MoreSee Less
View on Facebook

Twitter feedTwitter

Twitter feed is not available at the moment.
Följ mig på dessa kanaler
Dela gärna min sida med andra

Mina Teman

Vård

Jag är medicine doktor till utbildningen och arbetar som överläkare på Munksnäs hälsocentral.

Jag vet vad som fungerar och vad som inte fungerar i öppenvården. Jag vill arbeta för välfungerande vård, även på svenska. Alla helsingforsare ska erbjudas lika möjligheter att ta hand om sin egen hälsa.

Min dröm är att inga barnfamiljer eller unga personer med behov av psykisk vård ska behöva köa.

Mera om Vård »

Skola

Som direktionsordförande, styrelsemedlem i Hem och Skola och klassförälder i mina barns skola i många år, samt genom att ha arbetat som lärare i naturvetenskaper vid Yrkeshögskolan Arcada har jag fått god inblick i förutsättningarna för att skapa den bästa skolan.

Jag vill arbeta för ett kvalitativt, mångsidigt och välfungerande utbildningsutbud från grundskolenivå till högskolenivå, även på svenska.

Min dröm är att självkännedom, självledarskap och sociala färdigheter skulle vara kontinuerliga beståndsdelar i grundskoleundervisningen.

Mera om Skola »

Miljö

Hela mitt liv har jag varit skärgårdsbo om somrarna. Jag har sett hur miljön har tagit skada. Jag vill att miljöaspekter från och med nu beaktas i alla politiska beslut.

Helsingfors ska vara en föregångare inom miljöfrågor och ett föredöme för andra huvudstäder. Vi kan genomföra storartade förändringar – vi har allt som krävs.

Om vi är snabba och ambitiösa i vår beslutsfattning kan vi vinna ekonomiska fördelar och skapa fler arbetstillfällen.

Mera om Miljö »

    Hej!

    Här kan du skicka mejl åt mig med frågor eller kommentarer. Jag svarar så snart jag kan. Tack!