Talk to me on Messenger Messanger or send an email Email

Facebook feedFacebook

4 months ago

Nora Grotenfelt
Vill du jobba som min medarbetare i riksdagen?Arbetet är mångsidigt och varierande. Att vara flexibel och ha en förmåga att anpassa sig och reagera snabbt är en styrka i arbetet. Om du är intresserad av politik, har goda kunskaper i svenska och finska och är van att skriva och arbeta med texter samt söka information, kan du vara just den jag söker. Som riksdagsassistent får du följa med händelserna i rikspolitiken på riktigt nära håll. Du är anställd av riksdagen, men jobbar för mig och i nära samarbete med mitt team på undervisnings- och kulturministeriet och med andra assistenter i riksdagen samt hela Svenska riksdagsgruppens personal. Ifall jobbet intresserar önskar jag få din fritt formulerade ansökan och CV senast 27.8 per e-post sandra.bergqvist@sfp.fi.För mera information kan du också vara i kontakt med min specialmedarbetare, tidigare riksdagsassistent, Rosanna Blomster (rosanna.blomster@gov.fi, 0504119338). Jobbet kan inledas enligt överenskommelse, men tidigast 4.9.Får delas 😊 ... See MoreSee Less
View on Facebook

4 months ago

Nora Grotenfelt
Länge har jag varit tyst i den pågående politiska debatten i Finland. Främst beror det på att jag har funderat på hur vårt demokratiska system fungerar tillsammans med extremhögertendenser, då dessa har starkt stöd bland väljarna.En annan orsak är att jag har velat undvika att fastna med näsan i sociala medier under mina två veckor av gemensamt sommarfirande med familjen - för att kunna vara en närvarande mamma och fru.Min ambition att vara närvarande för mina nära och kära har tyvärr varit hårt ansatt; mina tankar har de senaste veckorna oupphörligt gått till mina partikolleger som är och har varit i en väldigt svår sits med krav på väldigt snabba reaktioner. Jag är mycket nöjd med hur de har navigerat hittills.Enligt min bedömning fanns det för SFP inget realistiskt alternativ till att gå med i denna regering. Sannfinländarnas röstunderlag går inte att förneka, allt annat vore odemokratiskt.Både samlingspartiet och SFP tog sitt ansvar för framtiden genom att förhindra den ökning i popularitet sannfinländarna hade uppnått om de hade blivit uteslutna. Genom sin regeringsmedverkan har sannfinländarna fått strålkastarljus riktat mot sig och blivit grundligt synade, som sig bör när det gäller personer med makt.Jag hoppas och vill tro att den rasism som finns i de sannfinländska leden inte var tydlig för alla de finländare som röstade sannfinländskt, och att de nu med ett visst facit på hand kanske skulle rösta annorlunda. Självklart är förutsättningen för sannfinländarnas medverkan att de kan följa gemensamma överenskommelser.Mina kolleger i SFP visade att de minsann förstod och kände sitt stora ansvar som kvalitetskontrollanter när de gav sitt misstroende för Junnila.Nu har sannfinländarna fått sina chanser. Deras agerande kan inte godkännas. Purras rasistiska skriverier är förskräckliga och utgör ett hot mot grunderna för vårt samhällssystem. Den springande punkten är denna: Purra har med sina kommentarer de senaste dagarna visat att hon inte tar ordentligt avstånd till sina rasistiska uttalanden. Överenskommelsen är därmed bruten och möjligheten som gavs är i mina ögon nu förbrukad. ... See MoreSee Less
View on Facebook

5 months ago

Nora Grotenfelt
SFP i paraden för frihet att vara den man är.RKP Pridefestivaalilla rakkauden ja ihmisoikeuksien puolella. ... See MoreSee Less
View on Facebook

Twitter feedTwitter

Twitter feed is not available at the moment.
Follow me on these platforms
Please share my site with others also

My themes

Health care

I am a Medical Doctor, working as Chief Physician at Munkkiniemi health station.

I know what works and what doesn’t in primary health care. I want to work for well-functioning, easily accessible health care. Helsinki should offer every inhabitant equal opportunities to take care of their health.

Young people and families with children in need of mental care should not have to queue for help. 

More about Health Care »

Education

As chairman of the board of my children´s school, member of the board of the parental association, and in my years of being a class parent, as well as having worked as a natural science teacher at the Arcada University of Applied Sciences, I have gained good insights into the prerequisites of creating the best possible school.

I want to work for high-quality, diverse, and well-functioning education from primary school to university. 

My dream is that self-knowledge, self-leadership, entrepreneurship, and social skills are continuous education components in our comprehensive schools. 

More about Education »

Environment

All my life, I have spent my summers in the archipelago. I have seen how the environment has suffered. From now on, I want all political decision-making to consider environmental aspects.

Helsinki is to be an initiator in solving environmental issues and a model for other capitals. We can carry out ambitious changes – we have all it takes.

If we act quickly and ambitiously in our decision-making, we can obtain financial benefits and create more jobs. 

More about Environment »

    Hi!

    You can email me questions or comments here. I’ll reply as soon as I can. Thank you!