Terveys
Työssäni Munkkiniemen terveysaseman ylilääkärinä näen joka päivä, miten avohoidon henkilökunta joka päivä tekee parastaan, jotta pystyisi tarjoamaan palveluita kaikille tarvitseville. Kaupungin päättäjien on tuettava heitä kaikin keinoin tässä tavoitteessa.
Nuorten mielenterveysongelmat on otettava vakavasti. Noin 15 % lapsista ja 20–30 % nuorista kärsii mielenterveyden häiriöistä. Etenkin ahdistus- ja mielialaoireet näyttävät lisääntyneen.
Valtuustokaudella 2021- 2025 on erityisen tärkeää tukea lapsiperheitä ja nuorten psyykkistä hyvinvointia. Iäkkäiden palveluiden ja eettisesti kestävä vanhustenhuolto on turvattava, ja kaikki palvelut on tarjottava myös ruotsiksi.
Koronakriisin hoitoa etulinjassa
Maaliskuun 16. päivä 2020 kello 7 aamulla seisoin tusinan muun vapaaehtoisen lääkärin ja sairaanhoitajan kanssa juuri avatun Laakson koronaterveysaseman pimeässä aulassa. Kukaan meistä ei tiennyt, mitä olisi edessä: kuinka suureen vaaraan altistamme itsemme, riittävätkö suojavarusteet saati vuodepaikat.
Tässä jaksossa kerron työstäni Helsingin julkisen terveydenhuollon parissa ja niistä oivalluksista ja opeista, joita olen saanut toimiessani koronataistelun etulinjassa Laakson koronaterveysaseman ylilääkärinä. Noin 35 hengen voimin olemme Laaksossa hoitaneet yli 27 000 potilasta, ja ylpeys ensilinjan tiimistäni ja sen saavutuksista tulee säilymään sydämessäni ikuisesti.